13 Απρίλιος 2019, 21:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απρίλιος 2019, 21:51

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Αποστολάκη στο Καστελόριζο

  • Επίσκεψη ΥΕΘΑ Αποστολάκη στο Καστελόριζο
    Ο Ευάγγελος Αποστολάκης επιθεωρεί στρατιωτικό άγημα (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

 «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Η πραγματικότητα είναι όμως αυτό που ισχύει και αυτό που λέει το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, σχολιάζοντας την τελευταία προκλητική στάση της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο ακριτικό Καστελλόριζο, τη νήσο της Ρω και τη Στρογγύλη.

Ο ΥΕΘΑ, σχολιάζοντας την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καστελλόριζου τις τουρκικές προκλήσεις, υπογράμμισε ότι «καλά κάνουν οι άνθρωποι και είναι ψύχραιμοι και αισθάνονται σιγουριά. Εμείς λαμβάνουμε όλα τα μετρά που χρειάζονται και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει» και πρόσθεσε πως δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να δίνουν την αίσθηση ασφάλειας σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε το Σάββατο (13/4) το Καστελόριζο και παρέστη στην τελετή εγκαινίων ανοικτού γυμναστηρίου στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, το οποίο υλοποιήθηκε με χορηγία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «AXION HELLAS».


(Φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Ο υπουργός μετέβη στη Ρω και τη Στρογγύλη όπου, επίσης με χορηγία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής χώρων υγιεινής στο φυλάκιο Στρογγύλης και ανακαίνισης τμημάτων στο φυλάκιο της Ρω. Κατά την παραμονή του στο Καστελόριζο ο ΥΕΘΑ παρέστη στα εγκαίνια παιδικής χαράς στο λιμάνι του νησιού και επισκέφθηκε το ΤΠΚ «ΜΥΚΟΝΙΟΣ».