13 Απρίλιος 2019, 14:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απρίλιος 2019, 14:51

Διήμερο εκδηλώσεων για την Ένωση Ποντίων Πειραιά-Κερατσινίου-Δραπετσώνας

  • Διήμερο εκδηλώσεων για την Ένωση Ποντίων Πειραιά-Κερατσινίου-Δραπετσώνας
    (Φωτ. αρχείου: Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας)

Ένα έντονο διήμερο θα ζήσουν αυτό το σαββατοκύριακο τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Απόψε στις 21:30 πραγματοποιείται ο ετήσιος χορός του ιστορικού συλλόγου στην «Κοκκινιώτισσα» της Νίκαιας, ενώ την Κυριακή θα ακολουθήσουν άλλες δύο δυναμικές παρουσίες του στον Πειραιά.

Την Κυριακή 14 Απριλίου η Ένωση θα συμμετάσχει στην έκθεση «5ος Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει έκθεση δημιουργημάτων όλων των πολιτιστικών συλλόγων και παρουσίαση των χορευτικών τους τμημάτων. Η εμφάνιση της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα γίνει στις 15:00, στον Χώρο Εκδηλώσεων Α'.

Η συμμετοχή του συλλόγου είναι αφιερωμένη στην προβολή της ποντιακής παράδοσης της Ρωμανίας, αλλά και στα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διεκδικώντας συμβολικά στον συγκεκριμένο χώρο ειρήνη και φιλία για όλους τους λαούς και της Τουρκίας, μέσω της συμφιλίωσής της με το ιστορικό της παρελθόν και της γενοκτονίας που διέπραξε.

Μετά την παρουσία της στο ΣΕΦ, η Ένωση θα συμμετάσχει στο «2ο Φεστιβάλ Yachting και Θαλάσσιου Τουρισμού» στη μαρίνα Αλίμου, στη λαμπρή τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί από τις 17:00 μέχρι τις 19:00, σε συνδυασμό με την απονομή βραβείων «Πλεύση Αγάπης». Η συμμετοχή αυτή τείνει να γίνει θεσμός, καθώς οι εντυπώσεις από το πρώτο αντίστοιχο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πέρυσι είναι οι καλύτερες.