13 Απρίλιος 2019, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απρίλιος 2019, 10:20

Η Fisher-Price ανακαλεί παγκοσμίως σχεδόν 5 εκατ. καθισματάκια-ριλάξ για βρέφη

  • Η Fisher-Price ανακαλεί παγκοσμίως σχεδόν 5 εκατ. καθισματάκια-ριλάξ για βρέφη

Ο αμερικανικός όμιλος Mattel ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί παγκοσμίως 4,7 εκατ. καθισματάκια-ριλάξ για βρέφη της μάρκας Fisher-Price, έπειτα από προειδοποίηση των Αρχών των ΗΠΑ, οι οποίες επικαλέστηκαν τον θάνατο περίπου 30 βρεφών σε διάστημα δέκα ετών.

Η Fisher-Price ανακοίνωσε την ανάκληση στον λογαριασμό της στο Twitter, βεβαιώνοντας ότι το προϊόν της είναι ακίνδυνο.

«Η Fisher-Price ανακοινώνει την εκούσια ανάκληση όλων των δειγμάτων από το καθισματάκι-ριλάξ για βρέφη ‘Rock 'n Play Sleeper’ λόγω περιπτώσεων θανάτου βρεφών που αναφέρθηκαν, ενώ βρισκόντουσαν σε αυτήν την κούνια νανουρίσματος [...] χωρίς να έχουν δεθεί», γράφει η εταιρεία προσθέτοντας ότι η ανάκληση αυτή έγινε «σε συνεργασία» με την αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Product Safety Commission, USCPSC).

Στις 5 Απριλίου, η USCPSC είχε εκδώσει προειδοποίηση για το προϊόν αυτό, επικαλούμενη τον θάνατο δέκα βρεφών από το 2015 «όταν τα μωρά γύρισαν μπρούμυτα ή στο πλάι, καθώς δεν είχαν δεθεί» με τις ζώνες ασφαλείας που έχει το καθισματάκι-ριλάξ. Η Επιτροπή, σε συμφωνία με τη Fisher-Price, καλούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν στον τρίτο μήνα των βρεφών ή «από τη στιγμή που αρχίζουν να μαθαίνουν να γυρνούν».

Την Παρασκευή, ο κατασκευαστής και η Επιτροπή ανακοίνωσαν εν τέλει την ανάκληση του προϊόντος, με την USCPSC να αναφέρει τον θάνατο τουλάχιστον 30 μωρών από την κυκλοφορία του μοντέλου αυτού το 2009 και ζήτησαν από τους γονείς να σταματήσουν αμέσως να το χρησιμοποιούν. «Εμμένουμε στο ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή. Ωστόσο, λόγω περιστατικών που αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το προϊόν χρησιμοποιήθηκε χωρίς να γίνονται σεβαστές οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και οι οδηγίες χρήσης, αποφασίσαμε εκουσίως να το ανακαλέσουμε», επισημαίνει η Mattel, μητρική εταιρεία της Fisher-Price, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε χθες.

Τη Δευτέρα η ένωση προστασίας καταναλωτών Consumer Reports ανέφερε για το 'Rock 'n Play Sleeper' ότι εμπλέκεται στον θάνατο τουλάχιστον 32 βρεφών, ενώ την επομένη η Αμερικανική Ένωση Παιδιάτρων (AAP) ζήτησε από την USCPSC να προχωρήσει στην ανάκλησή του.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΜ.