12 Απρίλιος 2019, 00:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2019, 23:56

Κτηματολόγιο: Παράταση για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

  • Κτηματολόγιο: Παράταση για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας
    Ιδιοκτήτες ακινήτων στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης που στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Παρατείνεται έως και τις 30 Μαΐου 2019, ύστερα από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού των δήμων Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Σάμου, Ικαρίας και Χίου. Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις περιοχές που επισυνάπτονται καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Για όσους διαμένουν στην Αττική και έχουν ακίνητα στις περιοχές αυτές, λειτουργεί το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφ. Βεΐκου 137), καθημερινά 08:00-16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00-20:00.

Όσοι διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν ακίνητα σε Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική μπορούν να εξυπηρετηθούν και στο Γραφείο Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης (Σαράφη 48Β-Φοίνικας). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλουν τη δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μπορείτε να δείτε τις περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ), στις οποίες παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας εδώ.