11 Απρίλιος 2019, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2019, 16:24

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Τσαβούσογλου: Η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και ανήκει στην Τουρκία 4
    (Φωτ.: Twitter / Mevlüt Çavuşoğlu)

Μετά την Ιταλία, η Γαλλία είναι αυτή που προκαλεί απανωτό διπλωματικό «πονοκέφαλο» στην Τουρκία σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χρησιμοποιώντας το Twitter επιτέθηκε προσωπικά στον Εμανουέλ Μακρόν, χρησιμοποιώντας μάλιστα το hashtag «Ρουάντα», μια έμμεση αναφορά στο ρόλο της Γαλλίας και στη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Ο λόγος για τον οποίο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «στοχοποιεί» τον Γάλλο πρόεδρο είναι το Προεδρικό Διάταγμα για την ανακήρυξη της 24ης Απριλίου ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Όπως γράφει, πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και των αποφάσεων του Γαλλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Στη συνέχεια τονίζει ότι «ο Μακρόν λαϊκίζει προσπαθώντας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους Αρμενίους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας».

Τέλος, και πάντα μέσω του Twitter, προτρέπει τον Γάλλο πρόεδρο να κοιτάξει τη «δική του μαύρη Ιστορία», προσθέτοντας ότι έχουν περάσει 25 χρόνια από τη Γενοκτονία της Ρουάντα.