11 Απρίλιος 2019, 15:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2019, 15:17

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αναστάσιου Τουλίτση

  • Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αναστάσιου Τουλίτση
    (Φωτ.: eviazoom.gr)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγιναν σήμερα στα Λουκίσια Ανθηδώνας Χαλκίδας, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωικά πεσόντα αντιναυάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, τον Φεβρουάριο του 2016, στη νησίδα Κίναρο.

Ο αντιναύαρχος μαζί με τους συναδέλφους του αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου ήταν το πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου AB-212 που κατέπεσε κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ».

Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. 

\
(Φωτ.: eviazoom.gr)

«Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε, να αγωνιστούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και για μια πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία του Τάσου να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία, και το κάνουμε», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κλείνοντας τον χαιρετισμό του κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων.

«Ο αντιναύαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο πλοίαρχος Ελευθέριος Ευαγγέλου, έδειξαν τι σημαίνει το να υπηρετείς την πατρίδα μέχρι της "τελευταίας ρανίδος του αίματός σου". Η υπέρτατη θυσία τους αποτελεί και ένα υπέρτατο μήνυμα, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρουν εις πέρας το έργο τους με υψηλή εθνική συνείδηση και αυταπάρνηση», επισήμανε, μεταξύ άλλων.