11 Απρίλιος 2019, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2019, 09:58

Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια – Δεκάδες προσαγωγές

  • Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια – Δεκάδες προσαγωγές
    Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτήρια στα Εξάρχεια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας άρχισε σήμερα τα ξημερώματα και βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα σε δύο κτήρια που τελούν υπό κατάληψη στην οδό Τζαβέλα. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί περισσότερα από 90 άτομα ενώ συνελήφθησαν ακόμα τρία σε σπίτι στην οδό Σολωμού καθώς είχαν κάνναβη στην κατοχή τους. Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και οι προσαχθέντες μεταφέρονται στο Τμήμα Αλλοδαπών για διασταύρωση στοιχείων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην πλειονότητά τους πρόκειται για μετανάστες που δεν έχουν καταγραφεί. Οι Αρχές ερευνούν εάν κάποιοι από αυτούς έχουν ζητήσει άσυλο και εάν εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Ένα από τα κτήρια που εκκενώθηκαν σήμερα βρισκόταν σε κατάληψη από τις 17 Νοεμβρίου.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια έγινε με εισαγγελική εντολή που δόθηκε ύστερα από τις απαραίτητες ενέργειες που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των κτηρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη.

Όπως είπε ένας εκ των ιδιοκτητών των κτηρίων στα Εξάρχεια που τελούσαν υπό κατάληψη μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή για εκκένωση των κτιρίων, μετά από δικό του αίτημα καθώς από την 17η Νοέμβρη οπότε και κατελήφθησαν δεν μπορούσε να είχε πρόσβαση στην περιουσία του! «Είχαμε ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία δεν ήρθε ποτέ. Από τότε δεν πήγαμε ποτέ στο κτίριο ιδιοκτησίας μας. Πήγαμε στον εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή εκκένωσης. Είχαμε πάει και στη ΓΑΔΑ, και στο υπουργείο και κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να προστατεύσουμε την περιουσία μας. Το κτίριο το είχαμε νοικιασμένο στο Δημόσιο Ψυχιατρείο, έμεινε 10 μέρες κενό, το ασφαλίσαμε με μέτρα προστασίας και την 17η Νοέμβρη έγινε η κατάληψη. Τώρα που άδειασε θα βάλουμε συνεργεία να το προστατεύσουμε καλύτερα», είπε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στα Εξάρχεια ενώ ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την οχύρωσή του προκειμένου να αποτρέψει μια εκ νέου κατάληψή του μέχρι το βράδυ.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στο μεταξύ, σήμερα στις 18:00, κάτοικοι των Εξαρχείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με σύνθημα «Τα Εξάρχεια ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία, την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.