14 Απρίλιος 2019, 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2019, 08:46

Ο 14ος Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Ο 14ος Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με σύνθημα «Τρέχω για τη μνήμη, τρέχω για τη ζωή», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) δίνει βροντερό παρών στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κορύφωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η ΠΟΕ τρέχει σήμερα με την ομάδα «100 Running Team» και συμμετέχει με αυτήν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της βόρειας Ελλάδας.

Χθες η ΠΟΕ υποδέχθηκε τη φλόγα του Μαραθωνίου με την παρουσίαση του χορού σέρρα, στο χώρο του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της συμμετοχής της Ομοσπονδίας στο Μαραθώνιο είναι η ανάδειξη του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών.

Η Οργανωτική Επιτροπή αφιέρωσε τον φετινό Μαραθώνιο στον μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη αλλά και στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων επιστρέφοντας μέρος του αντιτίμου συμμετοχής κάθε δρομέα τής «100 Running Team». Από την μεριά της η ΠΟΕ αποφάσισε να διαθέσει αυτά τα χρήματα στη διανομή αντιτύπων του επίτομου έργου του Κωνσταντίνου Φωτιάδη Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στα αγγλικά, σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.