10 Απρίλιος 2019, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2019, 10:47

Συγκίνησε η προβολή ταινίας της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης

  • Συγκίνησε η προβολή ταινίας της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης
    (Φωτ.: ΠΕΝ Θεσσαλονίκης)
  • Συγκίνησε η προβολή ταινίας της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής Γενοκτονίας της ΠΟΕ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου, στους χώρους του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού, κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Γενοκτονία της Ρουάντας, μέσω της προβολής της ταινίας Hotel Rwanda.

Η ημερομηνία προβολής της ταινίας διόλου τυχαία δεν ήταν, καθώς εκείνη την ημέρα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Γενοκτονίας στη Ρουάντα.

Πριν από την έναρξη της προβολής τονίστηκε ο σκοπός του κινηματογραφικού αφιερώματος σε γενοκτονίες άλλων λαών. Τονίστηκε, μεταξύ άλλων: «Πολλοί αναρωτήθηκαν "μα γιατί να προβάλλουμε άλλες γενοκτονίες και όχι τη δική μας;". Η απάντηση βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο το έγκλημα. Η γενοκτονία αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Μιας ανθρωπότητας στην οποία ανήκουμε όλοι μας... Πώς μπορούμε εμείς, οι απόγονοι των επιζησάντων γενοκτονίας να αποσιωπούμε το έγκλημα που λαμβάνει χώρα στο σύγχρονο κόσμο; Πώς μπορούμε να γυρνάμε την πλάτη στο έγκλημα που εξαφανίζει ανθρώπινες αθώες ψυχές ακόμα και στις μέρες μας; [...] Στόχος, λοιπόν, του κινηματογραφικού αφιερώματος στις γενοκτονίες άλλων λαών, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το μέγεθος του εγκλήματος της γενοκτονίας».

Ακολούθησε η ταινία, η οποία συγκίνησε και προβλημάτισε το κοινό.