9 Απρίλιος 2019, 20:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2019, 20:17

Αλβανία: Αιματηρή ληστεία σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο των Τιράνων

  • Αλβανία: Αιματηρή ληστεία σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο των Τιράνων
    Μέλη των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας (φωτ. αρχείου: EPA / Malton Dibra)

Αλβανοί αστυνομικοί σκότωσαν έναν από τους πολλούς ενόπλους που εισέβαλαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ένα αεροσκάφος, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Οι ένοπλοι μασκοφόροι ληστές μπήκαν στο αεροδρόμιο από μια είσοδο που χρησιμοποιείται από την πυροσβεστική υπηρεσία, έκλεψαν τα χρήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία, με ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να σκοτωθεί. Αυτόπτες μάρτυρες στο αεροπλάνο, το οποίο είχε προορισμό τη Βιέννη, είπαν σε δημοσιογράφους ότι οι μηχανές του αεροσκάφους είχαν τεθεί σε λειτουργία όταν τρεις άνδρες που φορούσαν μάσκες και στολές παραλλαγής μπήκαν από το κάτω μέρος, απείλησαν με όπλα το προσωπικό και διέταξαν τους παρεβρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας αυτός βρέθηκε να έχει επάνω του ένα όπλο, μια χειροβομβίδα και γεμιστήρες με σφαίρες. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου, καταδιώκουν τουλάχιστον τρεις συνεργούς του που διαφεύγουν. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εκλάπη κάποιο ποσό, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του. Κάποιες αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για περίπου 2 εκατ. ευρώ, όμως άλλες πηγές ανέφεραν ότι η λεία μπορεί να είναι πενταπλάσια.

Ξένες τράπεζες με καταστήματα στην Αλβανία κάνουν μεταφορές χρημάτων από το διεθνές αεροδρόμιο Ρίνας, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν δέχεται καταθέσεις σε σκληρό νόμισμα. Ωστόσο, αυτές οι αποστολές έχουν μπει στο στόχαστρο ληστών και άλλες φορές –μία μέσα στο αεροδρόμιο και άλλες δύο στον οδικό άξονα που οδηγεί σε αυτό. Η αστυνομία ανέκτησε ένα μέρος του ποσού από την τελευταία ληστεία, το οποίο οι δράστες είχαν κρύψει μέσα σε χύτρες ταχύτητας.

  • Πηγή: Reuters.