10 Απρίλιος 2019, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2019, 08:15

Με έναν πυρρίχιο υποδέχεται η ΠΟΕ τη φλόγα του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

  • Με έναν πυρρίχιο υποδέχεται η ΠΟΕ τη φλόγα του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
    Άποψη από το άγαλμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΕΟΕ / STR)

Με την παρουσίαση του πυρρίχιου χορού η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα υποδεχθεί τη φλόγα του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» το Σάββατο 13 Απριλίου (17:30), στο χώρο του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, συμμετέχει στο Μαραθώνιο της Κυριακής 14 Απριλίου με την ομάδα «100 Running Team».

Η Οργανωτική Επιτροπή αφιέρωσε τον φετινό Μαραθώνιο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Καλούμε σύσσωμα τα σωματεία της Ομοσπονδίας μας να δώσουν δυναμικό παρών, διατρανώνοντας με την παρουσία τους την προσήλωση στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας καθώς και την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ.

Σε άλλο σημείο τονίζεται: «Η παρουσία μας ενώπιον του Αλεξάνδρου του Μακεδόνος σηματοδοτεί την αδιασάλευτη θέση του ποντιακού ελληνισμού στο ζήτημα της Μακεδονίας, απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια προσβάλλει την ιστορία. [...] Ζητούμε προπάντων από τους ποντιακής καταγωγής βουλευτές να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των συμπατριωτών τους και επιτέλους να σταθούν στο πλευρό μας στον πολυμέτωπο αγώνα που δίνουμε για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας. Τρέχουμε για τη μνήμη, τρέχουμε για τη ζωή, για τη θυσία των προγόνων μας, για την αποτροπή των γενοκτονιών, για το δικαίωμα στην προάσπιση της ιστορίας, για τη Μακεδονία μας».