9 Απρίλιος 2019, 00:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2019, 00:20

Διέκοψε ομιλία της και αποχώρησε η υφυπουργός Εσωτερικών Ελ. Χατζηγεωργίου (βίντεο)

  • Διέκοψε ομιλία της και αποχώρησε η υφυπουργός Εσωτερικών Ελ. Χατζηγεωργίου (βίντεο)
    Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με απρόοπτο σημαδεύτηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιος από το κοινό φώναξε: «Για το Παπαγεωργίου θα μιλήσετε;», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, η υπουργός να διακόψει την ομιλία της και να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Για προβοκάτσια από στελέχη της ΝΔ κάνει λόγο ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΜΑΘ, μετά την αποχώρηση της υφυπουργού Ελ. Χατζηγεωργίου από την εκδήλωση. Συγκεκριμένα, σημειώνονται τα εξής: «Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην οποία ήμουν προσκεκλημένη να απευθύνω χαιρετισμό με το θεσμικό μου ρόλο ως υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), αντιμετώπισα την άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ, που παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω την ομιλία μου. Την ώρα που αναφερόμουν στο αναμφισβήτητα θετικό έργο της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, δόθηκε το σύνθημα από τον υιό πρώην βουλευτή της ΝΔ και σημερινό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης κο Κούβελα, για να ξεκινήσουν φωνές και διαμαρτυρίες νεοδημοκρατών. Προφανώς η πολλή παρέα με τους φασίστες της χρυσής αυγής θύμισε στους νεοδημοκράτες-νεοτραμπούκους το παρακρατικό παρελθόν των προγόνων τους.


Η στιγμή της αποχώρησης της υφυπουργού (πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία)

»Είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί τους κρατικοδίαιτους κόλακες του παλιού πολιτικού καθεστώτος που κατεδάφισε τη δημόσια Υγεία στα μαύρα χρόνια της περιόδου 2010-2014 αλλά και παλαιότερα. Ακόμη και σε μία εκδήλωση τιμής στην προσφορά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το μίσος τους για μια κυβέρνηση που απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική και πολιτική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας, το βρώμικο παρελθόν και το σκοτεινό μέλλον της. Κύριε Μητσοτάκη, τα στελέχη του κόμματός σας όσο περνάει ο καιρός τόσο μοιάζουν στους φασίστες – τραμπούκους που τόσο καιρό ξεπλένετε με τη ρητορική και τη στάση σας».