8 Απρίλιος 2019, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2019, 17:12

Με 14 ομάδες το επόμενο πρωτάθλημα της Super League

  • Με 14 ομάδες το επόμενο πρωτάθλημα της Super League
    (Φωτ.: Twitter / AMNA Sport)

Στο αυριανό συμβούλιο της ΕΠΟ θα αποφασιστεί το πού θα ανήκει η Super League 2, καθώς στη σημερινή συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τους προέδρους της ΕΠΟ και της Football League και τον αντιπρόεδρο της Super League αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στο πρωτάθλημα της Super League θα συμμετέχουν 14 ομάδες· έτσι, στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ΠΑΕ και άλλη μία θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Η Super League 2 που θα συσταθεί θα περιλαμβάνει 12 ομάδες, ενώ 14 ομάδες θα έχει και η Football League.

«Δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με την ολοκλήρωση της συνάντησης. Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της Super League Χρήστος Δάρας σημείωσε ότι η λίγκα δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει από τη στιγμή που για να ισχύσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις 7 «άστεγες» ΠΑΕ ο όρος είναι οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας να μειωθούν κατά δύο.

«Είναι μια γενναία επιχορήγηση τα τηλεοπτικά, αλλά το επαγγελματικό πρωτάθλημα πρέπει να αποδείξει ότι τη δικαιούται αναβαθμίζοντας το προϊόν του», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, αναφερόμενος στα 800.000 ευρώ που θα λάβει η κάθε ομάδα που θα ανάβει στη Super League 2 από τη Football League, ποσό που θα φτάσει το 1 εκατ. ευρώ για την καθεμία τον δεύτερο χρόνο.

Παρόντες στη σύσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού ήταν επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου Κωνσταντίνος Βρακάς.