26 Φεβρουάριος 2014, 12:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουάριος 2017, 13:59

Hürriyet: Σε 20 λεπτά μπορεί να κριθεί το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν

  • Hürriyet: Σε 20 λεπτά μπορεί να κριθεί το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν

Σύμφωνα με την Hürriyet, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ειρήνη και Δημοκρατία υποστήριξε ότι χρειάζονται μόνο είκοσι λεπτά προκειμένου οι ειδικοί να ρίξουν φως στην ηχητική κασέτα που «καίει» τον Ταγίπ Ερντογάν, αν και ο ίδιος επιμένει ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ, πίσω από το οποίο κρύβεται ο εχθρός του και πνευματικός ηγέτης, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποστηρίζει πως «η συνομιλία είναι αληθινή όσο αληθινό είναι το όρος Αραράτ».

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το σκάνδαλο, ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, Σαλίογλου, έσπευσε να τονίσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την έναρξη της έρευνας που θα ρίξει φως στην υπόθεση που συγκλονίζει την Τουρκία τρίζοντας επικίνδυνα την καρέκλα του Ερντογάν.

«To Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Ερευνάς είναι ακριβώς δίπλα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός και ο γιος του θα μπορούσαν απλά να δώσουν δείγμα της φωνής τους και μέσα σε είκοσι λεπτά, οι ειδικοί θα μπορούσαν να διαπιστώσουν αν πράγματι πρόκειται για τις δικές τους φωνές ή όχι», δήλωσε ο Ντεμιρτάς απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του. «Και αν δεν εμπιστεύονται το συμβούλιο αυτό, υπάρχουν ανεξάρτητα εργαστήρια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία», τόνισε.

Στις συνομιλίες ο Ερντογάν φέρεται να ενημερώνει για τις συλλήψεις τον γιο του, ο οποίος είχε άγνοια μέχρι εκείνη τη στιγμή για τις εξελίξεις και στη συνέχεια τον ρωτά για τα χρηματικά ποσά που έχει στο σπίτι του.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν του απαντά ότι έχει «τα λεφτά που του έδωσε ο ίδιος», και τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός του λέει να τα απομακρύνει και προκειμένου μάλιστα να τον βοηθήσει στέλνει εκεί και την αδελφή του Μπιλάλ, Σουμεγέ.

Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται και η φωνή της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ, να παροτρύνει κάποια χρήματα να μεταφερθούν σε κάποιον ονόματι Μπεράτ!

Και μπορεί, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο να μην είχε θορυβήσει ιδιαίτερα τους υποστηρικτές του Ερντογάν, ωστόσο, αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν κρατά γερά κι εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου, ωστόσο, οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τον Τούρκο πρωθυπουργό, θα αλλάξει το σκηνικό...

  • Πηγή: defencenet.gr