7 Απρίλιος 2019, 21:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2019, 21:51

Θεσσαλονίκη: Δύο πορείες διαμαρτυρίας κατά του «Makedonian Pride»

  • Θεσσαλονίκη: Δύο πορείες διαμαρτυρίας κατά του «Makedonian Pride»
    (Φωτ.: thestival.gr)

Με δύο πορείες διαμαρτυρίας στην Καλαμαριά, που έγιναν σε διαφορετικές ώρες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο προγραμματισμένο για σήμερα πρώτο «Makedonian Pride» του «Ιερού Λόχου» μέλη του ΠΑΜΕ, αντιεξουσιαστές και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων. Το μεσημέρι αντιεξουσιαστές και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου Καλαμαριάς στον πεζόδρομο, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του πρώτου «Makedonian Pride».

Νωρίς το απόγευμα, αντίστοιχη κίνηση πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ στην Καλαμαριά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το «Makedonian Pride» του «Ιερού Λόχου» είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του για την παραχώρηση του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «Ιερός Λόχος» ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του στον δημοτικό κινηματοθέατρο «Άστρον» του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Ωστόσο, άμεσα ο αρμόδιος δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, ανακαλώντας την άδεια για την παραχώρηση του κινηματοθέατρου, κλείδωσε τον χώρο.

Μέλη του «Ιερού Λόχου» συγκεντρώθηκαν σε χώρο κοντά στο «Άστρον» φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Α.