7 Απρίλιος 2019, 15:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2019, 15:15

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Κυριακής

  • Η κακοκαιρία «Ετεοκλής» χτυπά σήμερα τη χώρα 6
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Πρόσκαιρη θα είναι η μικρή που βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός σε μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας σήμερα, καθώς από το βράδυ της Κυριακής (7/4) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo για σήμερα Κυριακή αναμένονται βροχές έως και αργά το απόγευμα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας και το ανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερα στα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας το μεσημέρι και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Στη συνέχεια, η νέα επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Τη Δευτέρα (8/4) βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια. Οι άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Την Τρίτη (9/4) τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 έως 8 μποφόρ.