7 Απρίλιος 2019, 00:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2019, 00:09

Τσίπρας: Ενώνουμε δυνάμεις για νέα νικηφόρα πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη (βίντεο)

  • Τσίπρας: Ενώνουμε δυνάμεις για νέα νικηφόρα πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη (βίντεο)
    Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

«Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις. Στην αρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η περίοδος των διαχωρισμών έχει παρέλθει. Το νέο πολιτικό τοπίο ορίζει νέα καθήκοντα, νέες προκλήσεις και νέες δυνατότητες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με τίτλο «Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είπε πως αυτή η Ελλάδα χτίζει τη νέα εθνική της ταυτότητα και τη νέα εθνική της αυτοπεποίθηση, ως χώρα συνώνυμο της δημοκρατίας και της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, της ειρήνης και της φιλίας των λαών, στα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η Αριστερά και ο ελληνικός λαός διέσωσαν την τιμή της Ευρώπης στο Προσφυγικό, όταν η Δεξιά των Βέμπερ-Κούρτς-Όρμπαν υπερασπιζόταν τα κλειστά σύνορα. Η Αριστερά έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, όταν η Δεξιά τα επέβαλε και τα εφάρμοσε στην πιο σκληρή μορφή τους», επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. «Το μεταπολεμικό κοινωνικό συμβόλαιο συνετρίβη κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης. Η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με τις δομικές της αδυναμίες, με ευθύνη των συντηρητικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού:

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από την ομιλία του στην εκδήλωση, είχε συναντήσεις με πρόσωπα από το χώρο της Κεντροαριστεράς, μεταξύ άλλων με τον Στέφανο Τζουμάκα, καθώς και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να συμπορευτούν σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας.