6 Απρίλιος 2019, 18:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2019, 18:00

Η ΔΗΜΑΡ θα συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ

  • Η ΔΗΜΑΡ θα συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ
    Ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή (φωτ.: Twitter / Alexis Tsipras)

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας», δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με τον Αλέξη Τσίπρα, που έγινε σήμερα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως «κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος», για να προσθέσει ότι «μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας». Ο Θ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας και ανέφερε πως κοινός στόχος είναι μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία «για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Tον Θ. Θεοχαρόπουλο συνόδευσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χατζησωκράτη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Στέργιο Καλπάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννη Αργυρό, Γιώργο Παπαβασιλόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία. Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, η οποία «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.