6 Απρίλιος 2019, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2019, 08:32

H Boeing μειώνει την παραγωγή των αεροπλάνων 737 MAX

  • Τον Ιούλιο θα ξαναπετάξουν τα 737 MAX της Boeing
    Ένα από τα Boeing 737 MAX 8 (φωτ. αρχείου: EPA / Boeing)

Η Boeing σχεδιάζει να περικόψει τη μηνιαία παραγωγή αεροσκαφών 737 κατά περίπου 20%, καθώς ο στόλος των 737 MAX έχει καθηλωθεί στο έδαφος από τα μέσα Μαρτίου, μετά τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροναυπηγικής εταιρείας Ντένις Μουίλενμπεργκ.

Από τα μέσα Απριλίου, η μηνιαία παραγωγή θα μειωθεί σε 42 αεροσκάφη από 52, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών της Boeing έχουν παγώσει, σε συνέχεια της συντριβής του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα στις 10 Μαρτίου με 157 νεκρούς και του αεροσκάφους της Lion Air, στην Ιάβα της Ινδονησίας στις 29 Οκτωβρίου 2018, με 189 νεκρούς.

Ο Μουίλενμπεργκ ανέφερε πως η εταιρεία πλέον γνωρίζει ότι μια αλυσίδα γεγονότων προκάλεσε και τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει «κοινή σύνδεση» μεταξύ των δύο με την εσφαλμένη ενεργοποίηση του συστήματος σταθεροποίησης αεροσκάφους (MCAS).

Η Boeing ανακοίνωσε ότι δεν θα μειώσει θέσεις εργασίας έπειτα από την εφαρμογή του νέου ρυθμού παραγωγής και θα εργαστεί για να ελαχιστοποιήσει τον οικονομικό αντίκτυπο.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα θεσπίσει μια επιτροπή για να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η Boeing σχεδιάζει και εξελίσσει αεροσκάφη, πρόσθεσε ο CEO της εταιρείας. Τα μέλη αυτής της επιτροπής θα «προτείνουν βελτιώσεις στις πολιτικές και διαδικασίες» για τα 737 MAX και άλλων αεροσκαφών. Η εταιρεία τονίζει ότι συνεχίζει να επιτελεί πρόοδο στην αναβάθμιση του λογισμικού των 737 MAX για την αποτροπή και άλλων δυστυχημάτων.