3 Απρίλιος 2019, 23:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2019, 23:00

Βρετανία: Σε περαιτέρω συνομιλίες συμφώνησαν Τερέζα Μέι και Τζέρεμι Κόρμπιν

  • Βρετανία: Σε περαιτέρω συνομιλίες συμφώνησαν Τερέζα Μέι και Τζέρεμι Κόρμπιν
    (Φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Σε περαιτέρω συνομιλίες συμφώνησαν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τη συνάντησή τους «εποικοδομητική». Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και οι δύο πλευρές επέδειξαν ευελιξία.

Επίσης, είπε ότι δεσμεύτηκαν να δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και ότι συμφώνησαν σε ένα πρόγραμμα εργασίας που διασφαλίζει την επιτυχή ανταπόκριση (στην απόφαση) του βρετανικού λαού.

Εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος είπε: «Είχαμε εποικοδομητικές διευκρινιστικές συζητήσεις για το πώς μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο του Brexit. Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα εργασίας ανάμεσα στις ομάδες μας που θα εξετάσουν τo αντικείμενο για συμφωνία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν μαζί με την πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας, Τζούλιαν Σμιθ. Η κάθε πλευρά θα ορίσει μία διαπραγματευτική ομάδα και θα συναντηθούν την Πέμπτη για να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα εργασίας.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.