3 Απρίλιος 2019, 23:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2019, 21:05

Τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Σίσση Βασιλειάδου)

Πλήθος μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και κόσμου παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στο φουαγέ του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Σύλλογο στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η τελετή πλαισιώθηκε από την παρουσία της πρότυπης ποντιακής παιδικής χορωδίας του Συλλόγου που τραγούδησε ποντιακά τραγούδια διασκευασμένα, και από σύγχρονο χορό της χορευτικής ομάδας «Red nation» της σχολής χορού «Prodancers studio» της Βερονίκης Τσουγκράνη υπό τους ήχους της λύρας του χοροδιδασκάλου και αντιπροέδρου του σωματείου Θωμά Μπαϊραχτάρη.

Σε όλους τους μαθητές δόθηκαν βραβεία και αναμνηστικά. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου Αντωνία Καραπουλουτίδου, ο αναπληρωτής διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Άρης Παπαδόπουλος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου Ειρήνη Κερογλίδου και πολλοί άλλοι.

Την επόμενη μέρα, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου διεξήχθη η ημερίδα με θέμα «Η προσφυγιά με τη ματιά ενός παιδιού». Οι επιστήμονες που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον ξεριζωμό, στις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων στην Ελλάδα, στο πώς βίωσαν τα παιδιά αυτόν τον ξεριζωμό, συνδέοντας την τραγωδία των Ποντίων και τα αίτιά της με την τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες απανταχού της γης.

Εκδηλωσεις