25 Φεβρουάριος 2014, 13:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:31

Τα χρυσά παλάτια των... τσάρων της Ουκρανίας

  • Τα χρυσά παλάτια των... τσάρων της Ουκρανίας

Τα χρυσά παλάτια των... τσάρων της Ουκρανίας. Εικόνες που άφησαν άφωνους, όχι μόνο τους Ουκρανούς αλλά και ολόκληρο τον κόσμο από την χλιδή με την οποία ζούσαν, τόσο ο Γιανουκόβιτς όσο και ο εισαγγελέας Ψόνκα.

Κάποτε, η έπαυλη του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στη Mezhyhirya, μια ώρα έξω από το Κίεβο ήταν ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους στην Ουκρανία. Όχι πια...

Το σπίτι που ο Ουκρανός πρόεδρος κράτησε μακριά από τα βλέμματα του λαού για σχεδόν μια 10ετία αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο το Σάββατο. Εκείνος έφυγε κι άφησε πίσω του ένα πραγματικό παλάτι που θυμίζει Βερσαλλίες.

Σε μια έκταση 140 εκταρίων, το μισό από το Μονακό σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Γιανουκόβιτς είχε χτίσει έναν μικρό, πολυτελέστατο, παράδεισο: με το ζωολογικό του κήπο, το ελικοδρόμιο, το γήπεδο γκολ, τα ρυάκια, τα δέντρα.

Οι διαδηλωτές που έφτασαν στην προεδρική κατοικία, πολύ από τους οποίους αμείβονται και τον κατώτατο μισθό των σχεδόν 360€ το μήνα, δε μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που έβλεπαν.

Γκαράζ γεμάτο πολυτελέστατα αυτοκίνητα, γήπεδο γκολφ, θήκη για μπαστούνια του γκολφ με κεντημένο πάνω της το όνομα του Γιανουκόβιτς, τουαλέτες να ντρέπεσαι να τις κοιτάξεις, παγόνια, γουρουνάκια, κατσικάκια..

Αν οι εικόνες μέσα από τη ντάτσα του Βίκτορ Γιανούκοβιτς άφησαν τους πολίτες με το στόμα ανοιχτό εξαιτίας της απίστευτης πολυτέλειας, οι φωτογραφίες από το σπίτι του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Ψόνκα προκαλούν μεγαλύτερο... δέος.

Όπως ο Γιανουκόβιτς έτσι και ο Ψόνκα καταζητείται, αφού η μεταβατική κυβέρνηση εξέδωσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο σπίτι του καταζητούμενου γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας έμειναν άφωνοι με την πολυτέλεια που αντίκρισαν. Ένας πραγματικός θησαυρός με κοσμήματα, συλλογή όπλων, θρησκευτικά κειμήλια.

Δείτε φωτογραφίες από τα παλάτια των τσάρων της Ουκρανίας στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: newsit.gr 

Gallery