2 Απρίλιος 2019, 18:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2019, 17:40

Ο (σχεδόν) δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει χορέψει ποντιακά στα Γιαννιτσά! (βίντεο)

  • Ιμάμογλου: Αλόγιστες δαπάνες στον δήμο Κωνσταντινούπολης
    (Φωτ.: Facebook / Ekrem Imamoğlu)

Ο πολιτικός που έκανε την… έκπληξη στις τοπικές εκλογές της Τουρκίας, ο Εκρέμ Ιμάμογλου που απειλεί να «κλέψει» την Κωνσταντινούπολη μέσα από τα χέρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπορεί μέχρι πρότινος να ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό της Τουρκίας, ωστόσο δεν είναι άγνωστος στους… Πόντιους των Γιαννιτσών! Ο υποψήφιος του CHP στον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης γεννήθηκε το 1970 στα Πλάτανα Ελλήνων στην επαρχία της Τραπεζούντας (Ακτσάαμπατ στα τουρκικά).

Έτσι, δεν είναι παράξενο που όχι μόνο μιλά την ποντιακή διάλεκτο, αλλά και χορεύει ποντιακά!

Με έντονη παρουσία στα social media πριν από μερικά χρόνια ανέβασε στο Facebook ένα βίντεο που τον δείχνει να χορεύει σε ποντιακό γλέντι στα Γιαννιτσά, μαζί με αγόρια και κορίτσια με τις ποντιακές φορεσιές.

Το βίντεο εκείνο είναι από τον Μάιο του 2016 (χρονιά που ήταν εν ενεργεία δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου, ενός δήμου στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης), ενώ ένα άλλο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube στις 16 Ιανουαρίου τον δείχνει να μην αρνείται την πρόσκληση κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης και να ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με τους χορευτές.

Βέβαια, ακόμα ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι εν αναμονή δήμαρχος, καθώς η διαφορά των 25.000 ψήφων από τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ σημαίνει ότι το εκλογοδικείο, στο οποίο σκοπεύει να προσφύγει το AKP, είναι αυτό που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.