2 Απρίλιος 2019, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2019, 18:14

Μαφία των φυλακών: Δεν έπεισε ο δικηγόρος, κρίθηκε προφυλακιστέος

  • Νεκρός 29χρονος κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλο ο 65χρονος δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της υπόθεσης της «μαφίας των φυλακών». Ο ποινικολόγος, ο οποίος ήταν θύμα δολοφονικής επίθεσης το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, είναι ο δεύτερος νομικός που κρίνεται προφυλακιστέος για την ίδια υπόθεση. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή.

Οι εξηγήσεις που έδωσε φαίνεται ότι δεν έπεισαν τον ανακριτή, καθώς οι συνομιλίες του με τον Αλβανό βαρυποινίτη, φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, μάλλον τον… έκαψαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο 65χρονος τονίζεται ότι οι συνομιλίες του με τον βαρυποινίτη ήταν σε γνώση της ΕΛΑΣ, η οποία «τον ενθάρρυνε να συνεχίσει». Όπως φέρεται να εξήγησε, δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα στα μέσα Ιανουαρίου του 2015 και αμέσως ενημέρωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Μάλιστα, φέρεται να πρόσθεσε ότι σε κάθε επίσκεψή του στον Κορυδαλλό συνοδευόταν από αστυνομικούς που του είχαν διατεθεί μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Οι επαφές του με τον βαρυποινίτη διατηρήθηκαν «υπό το κράτος των απειλών και του φόβου», και στο υπόμνημα τονίζεται ότι ο ποινικολόγος απαντούσε θετικά στα καλέσματα του Αλβανού αφενός για να τον έχει σε «καταστολή» και αφετέρου για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του όταν ήταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση Energa.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι οι απαντήσεις που του έδινε ήταν αόριστες, ότι ποτέ δεν δεσμεύτηκε ότι θα τον βοηθήσει και ότι τα ποσά που κατέβαλε δεν ξεπερνούν τα 350 ευρώ, και αυτό διότι φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του. Αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για καταδικασμένο επιχειρηματία, ο 65χρονος υπογράμμισε ότι το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση μιας και εκκρεμούν δίκες με συνδετικό κρίκο τον συγκεκριμένο έγκλειστο και ότι αυτός που προσπάθησε να τον εξοντώσει τώρα προσπαθεί να τον μπλέξει με τη «μαφία των φυλακών».