25 Φεβρουάριος 2014, 09:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:31

Ξεφορτώσου τα λεφτά! – Νέες αποκαλύψεις «φωτιά» για τον Ερντογάν

  • Τουρκικό θράσος μέσα στην Αθήνα

Ξεφορτώσου τα λεφτά! – Νέες αποκαλύψεις «φωτιά» για τον Ερντογάν

Ηχητικά ντοκουμέντα, από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο διαφθοράς, όπου φέρεται να ακούγεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διατάσσει τον γιο του Μπιλάλ να εξαφανίσει τα... "μαύρα" δισ. κάνουν το γύρο του κόσμου.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα "ανέβηκαν" στο YouTube και σε αυτά φέρεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας να λέει στον γιο του τι πρέπει να κάνει για να μην αποκαλυφθεί η σχέση τους με το κύκλωμα αλλά και τα τεράστια ποσά που είχαν στο σπίτι.

Η αυθεντικότητα των ηχητικών δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά ήδη προκαλούν πολιτικό σεισμό στην Τουρκία.

Πατέρας και γιος φέρονται να συζητούν για το πώς να μειώσουν τα κονδύλια στο «μηδέν», με το να τα διαμοιράσουν σε διάφορους επιχειρηματίες. Σε ένα σημείο ακούγεται η φωνή του Μπιλάλ να λέει ότι πρέπει να "εξαφανιστούν" ακόμα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Το γραφείο Τύπου του Ερντογάν χαρακτήρισε τα ηχητικά ψεύτικα και «απολύτως αναληθή». Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει πως οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς είναι σκηνοθετημένες με σκοπό να τον ανατρέψουν.

«Αυτές οι ηχογραφήσεις, οι οποίες κυκλοφόρησαν το βράδυ μέσω του Διαδικτύου είναι απολύτως αναληθείς και αποτελούν προϊόν ανήθικου μοντάζ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. «Οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτής της βρώμικης συνωμοσίας, η οποία έχει ως στόχο τον πρωθυπουργό της χώρας μας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου».

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με αυτή τη λάσπη και αυτό το βάρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Πηγή: newsit.gr