30 Μάρτιος 2019, 12:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2019, 12:53

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων

  • Βελτιωμένος καιρός τη Δευτέρα, στα 6-7 μποφόρ το μελτέμι
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Παραμένουν τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και κατά τόπους φτάνουν τα 9 μποφόρ. Σε ισχύ θα είναι έως τις 17:00 το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά. Για τον Αργοσαρωνικό έως τις 15:00 δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κατά την κρίση των πλοιάρχων θα εκτελούνται τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου ,ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων που αναμένεται να προκύψουν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την Παρασκευή οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo κατέγραψαν ριπές ανέμου που άγγιξαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού η στιγμιαία ένταση του ανέμου έφτασε τα 149,7 χλμ/ώρα, με μέση τιμή δεκαλέπτου τα 8 μποφόρ, στην Παξιμάδα Καρύστου και στην Αράχωβα οι ριπές ξεπέρασαν τα 130 χλμ/ώρα, ενώ πάνω από 100 χλμ/ώρα καταγράφηκαν σε Μονεμβασιά, Γεράκι Λακωνίας, Πάρνηθα, Καβομαλιά, Πεντέλη, Πάτρα και Βίσσα Χίου.

  • Με πληροφορίες από meteo.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ.