29 Μάρτιος 2019, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2019, 18:03

Βρετανία-Brexit: Απορρίφθηκε για τρίτη φορά η Συμφωνία Αποχώρησης

  • Βρετανία-Brexit: Απορρίφθηκε για τρίτη φορά η Συμφωνία Αποχώρησης
    Η Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων κατά την τρίτη ψηφοφορία για τη Συμφωνία Αποχώρησης (φωτ.: EU EPA / UK PARLIAMENTARY)

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν σήμερα (29/3) για τρίτη φορά τη Συμφωνία Αποχώρησης που συνήψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Οι βουλευτές απέρριψαν, με 344 ψήφους έναντι 286, την 585 σελίδων Συμφωνία Αποχώρησης, για την οποία χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια σκληρών διαπραγματεύσευων με τις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά η λίρα Αγγλίας σημείωσε πτώση.

Μέσα σε λίγα λεπτά μετά την (τρίτη) ψηφοφορία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις 10 Απριλίου για να συζητήσουν την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ. Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, η Κομισιόν, ανέφερε ότι το σενάριο ενός άτακτου Brexit στις 12 Απριλίου αποτελεί πλέον «πιθανό» σενάριο. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ προετοιμάζεται για αυτό από τον Δεκέμβριο του 2017 και τώρα είναι 100% έτοιμη.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η «σοβαρή» απόφαση των βουλευτών να απορρίψουν τη συμφωνία της για το Brexit, για τρίτη φορά, σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο έχει σχεδόν εξαντλήσει τις επιλογές του για τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Πηγή: Reuters.