30 Μάρτιος 2019, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2019, 10:11

Απόψε η νεολαία της Θεσσαλονίκης διασκεδάζει ποντιακά στο χορό των φοιτητών!

  • Απόψε η νεολαία της Θεσσαλονίκης διασκεδάζει ποντιακά στο χορό των φοιτητών!
    Οι νέοι του Συλλόγου υποδέχονται τον κόσμο στον προηγούμενο ετήσιο χορό τους (φωτ.: ΣΠΦΣΘ)

Απόψε γίνεται ο εαρινός χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη μέρα έφτασε για τους νέους, οι οποίοι έχουν δώσει το ραντεβού τους για λίγο μετά τις 21:30, στην Κάτω Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η σημερινή βραδιά αναμένεται να είναι μεγάλη, με ένα ποντιακό γλέντι που θα αφήσει για ακόμη μια φορά εποχή.

Καλό φαγητό, χορός, τιμητικές διακρίσεις αλλά και μεγάλα ονόματα της ποντιακής σκηνής περιμένουν τον κόσμο.

Όπως κάθε φορά, θα τιμηθεί ένας μεγάλος Πόντιος. Σε αυτόν το χορό οι νέοι αποφάσισαν να τιμήσουν για την πολυετή προσφορά του στην ποντιακή μουσική παράδοση τον Γιώργο Τσαρτιλίδη (Τσάρτηλον), ενώ θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι μέχρι το ξημέρωμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Αβραμίδη, το παρών αναμένεται να δώσουν πάνω από 1.500 άτομα (ποντιακής και μη καταγωγής), φοιτητές αλλά και κόσμος όλων των ηλικιών.

Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι μέχρι το πρωί με τους: Κώστα Θεοδοσιάδη, Τάσο Παρχαρίδη και Κώστα Καλούση στο τραγούδι, Νίκο Κοκκινίδη και Γιάννη Τσανασίδη στη λύρα, Μιχάλη Τσανασίδη (αγγείο-γαβάλ'), Γιώργο Ιακωβίδη (κλαρίνο), Γιάννη Πολυχρονίδη και Νίκο Φιλιππίδη (νταούλι).

  • Τιμή εισόδου: 5€.
  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6983117041 (Μαρία), 6978402664 (Σταύρος), 2310 213159 (σταθερό Συλλόγου)
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις