29 Μάρτιος 2019, 12:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2019, 13:05

Ακάρ: Δεν θα αφήσουμε καμία κίνηση αναπάντητη – Έμμεση απάντηση σε Αποστολάκη

  • Νέες απειλές Ακάρ από τουρκική φρεγάτα ανοικτά των Κατεχόμενων
    Ο Χουλουσί Ακάρ (φωτ.: Twitter / Millî Savunma Bakanlığı)

Έμμεση απάντηση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας έδωσε από Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση βετεράνων στην Κωνσταντινούπολη προειδοποίησε την Ελλάδα να μείνει μακριά από τις προκλήσεις στο Αιγαίο μιας και η Τουρκία δεν θα αφήσει καμία κίνηση αναπάντητη. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, τόνισε ότι τα προβλήματα με τους Τούρκους είναι καθημερινά και υπενθύμισε ότι δεν έχουν σταματήσει να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα.

Αποστολάκης: Σε καθημερινή βάση η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις παραβιάσεις, χωρίς να αφήνει καμία αναπάντητη.

Αν και ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι η Αθήνα προσπαθεί να βρει τρόπους να χαμηλώσει η ένταση, εντούτοις ο Χουλουσί Ακάρ επιμένει: «Αναμένουμε απ’ όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”».

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε τα περί Γαλάζιας Πατρίδας, και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της. Επανέλαβε δε ότι δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο και ότι δεν θα θυσιάσει το παραμικρό δικαίωμα του ιερού έθνους, γι’ αυτό «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του διεθνούς δικαίου».