28 Μάρτιος 2019, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2019, 17:57

Κορινθία: Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του Ρομά

  • Κορινθία: Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του Ρομά
    Ρομά έχουν αποκλείσει κεντρικό δρόμο στην Κόρινθο, διαμαρτυρόμενοι για τον 35χρονο που σκότωσε τον 52χρονο Ρομά. Ανάμεσά τους και ο Βασίλης Παϊτέρης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 35χρονος από τον Σολομό Κορινθίας που κατηγορείται για τον φόνο του 52χρονου Ρομά, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Στον 35χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Επίσης, είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών στο σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της νέας του κατοικίας.

Από νωρίς το πρωί οι Αρχές της Κορίνθου είχαν τεθεί σε συναγερμό και υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε αρκετά σημεία της πόλης, υπό τον φόβο επεισοδίων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 52χρονου επίδοξου διαρρήκτη, που ζητούσαν δικαιοσύνη για τον θάνατό του.

Συγγενείς του θύματος και άλλοι Ρομά είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου απειλώντας να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Το ίδιο είχαν κάνει και την Τρίτη, κατά την προσαγωγή του 35χρονου στον εισαγγελέα. Το βασικό επιχείρημα για την υπεράσπιση του 35χρονου είναι ότι πυροβόλησε επειδή φοβήθηκε, όταν είδε ότι το θύμα είχε μπει στην ιδιοκτησία του μαζί με άλλους για να κλέψουν.