Ψυχοτεχνικά τεστ σε υποψήφιους βουλευτές

Όταν ένας νέος θέλει να δώσει εξετάσεις στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι υποχρεωμένος να περάσει από ψυχοτεχνικά τεστ. Ο λόγος είναι απλός. Τα τεστ αυτά λειτουργούν ως «φίλτρο» για να μην περάσουν στις σχολές άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα, αφού σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους θα διαχειρίζονται την εξουσία. Και όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, όταν διαχειρίζονται την εξουσία άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα, τότε μπορεί να έχουμε δράματα και καταστροφές!

Το περίεργο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι με τις δηλώσεις, τις πράξεις και τις αποφάσεις τους επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών αλλά και το μέλλον της χώρας που λέγεται Ελλάδα.

Για παράδειγμα, καλούνται να διαχειριστούν ζητήματα όπως τα μνημόνια, το Σκοπιανό, αλλά και το… καυτό ζήτημα των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, τα οποία απαιτούν παίκτες στιβαρούς, με ισχυρή και φυσικά όχι διαταραγμένη προσωπικότητα.

Τώρα αν είχαν τα παραπάνω προσόντα εκείνοι που χειρίστηκαν το θέμα των μνημονίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών, το αφήνουμε να το κρίνουν οι αναγνώστες μας. Εμείς δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο...

Όμως αν στις δυο προαναφερθείσες περιπτώσεις το έγκλημα έχει συντελεστεί, το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι ανοικτό και σε εξέλιξη, και θα πρέπει να δοθεί μέγιστη προσοχή στη διαχείρισή του, γιατί από την πορεία του θα κριθεί στην κυριολεξία το πώς θα συνεχίσουν την ύπαρξή τους ως κράτη τον 21ο αιώνα η Κύπρος και η Ελλάδα.

Στο άρθρο μας της προηγούμενης Κυριακής αναφέραμε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαμε τη στρατηγική που έχει υιοθετήσει η Τουρκία για να εξουδετερώσει τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Κύπρου και Ελλάδας, και να ιδιοποιηθεί αυτή τα κοιτάσματα σε θαλάσσιες περιοχές που θεωρούνται ότι ανήκουν στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Τονίσαμε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαμε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» δεν είναι μια άσκηση, όπως αναφέρθηκε από ορισμένους, αλλά ένα νέο εθνικό δόγμα, η στρατηγική της Τουρκίας να επιβουλευθεί την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας, και ότι από τούδε και στο εξής όλες της ενέργειες, σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, θα εντάσσονται στην υποστήριξη αυτού του νέου εθνικού σχεδίου.

Και δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς Έλληνας, πέρασε δεν πέρασε ψυχοτεχνικά τεστ, ότι η λέξη «πατρίδα» δεν επιλέχτηκε τυχαία.

Να ενημερώσουμε τους Έλληνες ότι για τον Τούρκο η λέξη «πατρίδα» είναι ιερή, και δεν υπάρχουν στην Τουρκία οι εθνομηδενιστές και οι «αριστεροί» που υπάρχουν στην Ελλάδα, που δεν πιστεύουν στην έννοια αυτή και όποτε βρουν την ευκαιρία την απαξιώνουν, καθυβρίζοντας εκείνους που πιστεύουν σ’ αυτήν.

Επίσης, να ενημερώσουμε τους Έλληνες ότι η Τουρκία, όταν κατέλαβε το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το ονόμασε «Γιαβρού Βατάν», δηλαδή «Νεογέννητη Πατρίδα», και έκτοτε το υπερασπίζεται με κάθε μέσο και τρόπο.

Άρα, το «Γαλάζια Πατρίδα» επιλέχθηκε για να προσδώσει ιερότητα στο σχέδιο αυτό και να δείξει η Τουρκία ότι η θαλάσσια περιοχή που οροθετείται αυθαίρετα, αποτελεί προέκταση της τουρκικής επικράτειας και από τούδε και στο εξής θα την υπερασπίζεται ως τέτοια.

Αν είχαν διαβάσει με προσοχή το άρθρο οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού και αν το είχαν αναλύσει σωστά, θα έπρεπε να περιμένουν ότι οι Τούρκοι θα έκαναν εκείνες τις ενέργειες που θα εξουδετέρωναν –κατά την άποψή τους– το συμβολισμό που ήθελε να δώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι, την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου.

Το σκεπτικό των Τούρκων ήταν το εξής: «Έρχεσαι εσύ με ελικόπτερο στο Αγαθονήσι, το οποίο εγώ θεωρώ ότι είναι τουρκικό και το έχω μέσα στα όρια της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Πρώτον, τα ραντάρ μου θα προειδοποιήσουν το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι εισέρχεται σε τουρκικό εναέριο χώρο και αυτό θα καταγραφεί. Δεύτερον, θα αναχαιτίσω το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό, δίνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι υπερασπίζομαι τη “Γαλάζια Πατρίδα”. Και τρίτον, στις ανακοινώσεις ή στα διαβήματα της ελληνικής πλευράς θα απαντήσω ότι “τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν το καθήκον τους”».

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

  • Έγινε η σχετική ανάλυση πριν σχεδιαστεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι;
  • Καταγράφηκαν σε χαρτί οι πιθανές αντιδράσεις της Τουρκίας και έγιναν τα ανάλογα σχέδια για αντιμετώπισή τους;
  • Συμβούλεψε κάποιος διπλωμάτης πώς πρέπει να απαντήσει ο Τσίπρας στην τουρκική πρόκληση, για να μη φθάσουμε στο σημείο να μιλάμε για… κηροζίνες;

Ξαναγυρνώντας στην ανάγκη να περνούν από ψυχοτεχνικά τεστ οι υποψήφιοι βουλευτές, να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας τις δηλώσεις του Κατρούγκαλου, με τις οποίες μας θύμιζε ποια είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Κανένας Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν έχει μιλήσει ποτέ για τα ελληνικά συμφέροντα, περιορίζεται στο να υποστηρίζει τα τουρκικά συμφέροντα και να μάχεται και να επιβουλεύεται τα ελληνικά και τα κυπριακά.

Για το «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» του αρχιτέκτονα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών Κοτζιά, και του «το Καστελόριζο ανήκει στην Αν. Μεσόγειο, πώς να το κάνουμε» του Τσιρώνη, παρέλκει να κάνουμε οποιαδήποτε αναφορά.

Απλώς να υπογραμμίσουμε ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν συστηματικά να αποχωρίσουν το Καστελόριζο από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου. Δηλαδή, θέλουν να οροθετήσουμε την υφαλοκρηπίδα πρώτα στα νησιά του Αιγαίου και σε επόμενη φάση να οροθετήσουμε ξεχωριστά την υφαλοκρηπίδα στο σύμπλεγμα Καστελόριζου.

Γιατί το θέλουν αυτό;

Γιατί αν αποκολλήσουν το Καστελόριζο από τα άλλα νησιά του Αιγαίου, τότε η επήρειά του ως μεμονωμένη συστάδα μικρονησίδων απέναντι στην ακτή της Τουρκίας από την Τραχεία Χερσόνησο (Ντάτσα) μέχρι την Αλεξανδρέττα που έχει μήκος πάνω από 1.100 χλμ, θα είναι μικρή.

Με άλλα λόγια, αν το σύμπλεγμα του Καστελόριζου αποτελεί μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου, έχει πολύ μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ από το αν αυτή οριστεί ξεχωριστά, ως μεμονωμένη συστάδα απέναντι σε μια ακτή 1.100 χλμ.

Α! Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από ψυχοτεχνικά τεστ υπάρχει ανάγκη για θέσπιση θέσης Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας, και ίσως μιας διάταξης που να προβλέπει την απόσυρση βουλευτών με κάποια επιδότηση, όπως γίνεται με τα αυτοκίνητα.

Κατακαημένη Ελλάδα.