27 Μάρτιος 2019, 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2019, 18:32

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η κατάθεση του συνεργάτη του ποινικολόγου στη δίκη

  • Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η κατάθεση του συνεργάτη του ποινικολόγου στη δίκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2017, περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεργάτης του ποινικολόγου, που ήταν παρών στην μοιραία συνάντηση του θύματος με τους δράστες του εγκλήματος.

Ο μάρτυρας κατέθεσε για το ραντεβού του Ζαφειρόπουλου με τους δύο δράστες, εκ των οποίων ο ένας φυγοδικεί.

Οι δράστες προσποιήθηκαν πως ήθελαν τον δικηγόρο για να αναλάβει κάποια υπόθεση ληστείας. Στη συνάντηση οι δράστες αρχικά έλεγαν ότι ο αδελφός τους κρατείται στη ΓΑΔΑ, ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε -όπως κατέθεσε ο συνεργάτης του ποινικολόγου- ότι οι σκοποί τους ήταν άλλοι, αφού μετά από λίγο έβγαλαν και οι δύο τα όπλα.

«Φόρεσαν και γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Άρη Φλώρου. ‘Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο’, είπαν στον Ζαφειρόπουλο. Εκείνος τους απάντησε ‘εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε’. Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν πού μένει ο Φλώρος. Μας πήραν και μας πήγαν μέσα στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου. Του ζήτησαν τα έγγραφα της δικογραφίας Φλώρου και τους υπέδειξε πού είναι».

Ο μάρτυρας κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια όσα ειπώθηκαν και όσα έγιναν μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέχρι που ο ένας από τους δύο δράστες έβαλε σιγαστήρα στο όπλο του, ενώ ο άλλος τον απομάκρυνε σε άλλον χώρο: «Όταν ήμασταν στον προθάλαμο, είπε ο Μάτα (σ.σ. ο οποίος φυγοδικεί) στον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι ‘ρίξ’ του μία στο πόδι’. Όταν ήμασταν μόνοι με τον Μάτα του είπα ‘τι σας έχει κάνει; Δικηγόρος είναι, τη δουλειά του κάνει’ και μου απάντησε ‘πρέπει να φύγει το μήνυμα’.

Μου είπε ‘δε θα σου κάνουμε κάτι’. Θα βγεις μόλις φύγουμε από το γραφείο. Κάτι είπε στα αλβανικά και πριν κλείσει την πόρτα άκουσα τον θόρυβο από τον σιγαστήρα και έφυγαν. Φώναξα στον Ζαφειρόπουλο ‘είστε καλά;’. Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο πουκάμισο. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν ‘με σκοτώσανε’. Είχε χλωμιάσει, δεν μπορούσε να μιλήσει». 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου 2019.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.