27 Μάρτιος 2019, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2019, 13:11

Το Σάββατο ο μεγάλος χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης

  • Το Σάββατο ο μεγάλος χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης
    Από το προηγούμενο ποντιακό γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΣΠΦΣΘ)

Όλα είναι έτοιμα για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαρτίου στις 21:30, στην Κάτω Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Αβραμίδη, η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να αγγίξει τα 1.500 άτομα.

Κατά τη διάρκεια του χορού θα τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του στην ποντιακή μουσική παράδοση ο Γιώργος Τσαρτιλίδης (Τσάρτηλον).

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς φοιτητές (ποντιακής και μη καταγωγής), αλλά και κόσμο όλων των ηλικιών από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού να διασκεδάζει υπό τους ήχους της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που αναμένεται να γίνει και σε αυτόν το χορό αφού περιμένουμε πάνω από 1.500 άτομα» ανέφερε πριν λίγες ημέρες στο pontos-news.gr ο Γ. Αβραμίδης.

Στο ποντιακό γλέντι θα πρωταγωνιστήσουν οι καλλιτέχνες: Κώστας Θεοδοσιάδης, Τάσος Παρχαρίδης και Κώστας Καλούσης στο τραγούδι, Νίκος Κοκκινίδης και Γιάννης Τσανασίδης στη λύρα, Μιχάλης Τσανασίδης (αγγείο-γαβάλ'), Γιώργος Ιακωβίδης (κλαρίνο), Γιάννης Πολυχρονίδης και Νίκος Φιλιππίδης (νταούλι).

  • Τιμή εισόδου: 5€.
  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6983117041 (Μαρία), 6978402664 (Σταύρος), 2310 213159 (σταθερό Συλλόγου).
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις