26 Μάρτιος 2019, 22:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2019, 21:43

Κινδυνεύουν τα λουτρά της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

  • Κινδυνεύουν τα λουτρά της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: karfitsa.gr)

Με κατάρρευση απειλούνται τα παλαιά λουτρά της Θέρμης που παραμένουν κλειστά για περισσότερα από δέκα χρόνια. Παρά τις προσπάθειες του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ανέστης Αναστασιάδης, και τα συνεχή αιτήματα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να λυθεί το πρόβλημα, το θέμα παραμένει στάσιμο. Προσφάτως αντιπροσωπεία του συλλόγου έκανε επιτόπια αυτοψία στα λουτρά και διαπίστωσε ότι «υπάρχει κίνδυνος τα παλιά λουτρά να καταρρεύσουν».

«Η σημερινή κατάσταση των λουτρών είναι απαράδεκτη» είπε ο Ανέστης Αναστασιάδης.

Ο σύλλογος κάλεσε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης να ενεργήσουν άμεσα για να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (στερέωση, κατεδάφιση ετοιμόρροπων κ.ά.). Ο Ανέστης Αναστασιάδης τόνισε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να τοποθετηθούν σχετικά με το τι σχεδιάζουν να κάνουν με το οικόπεδο των 500 στρεμμάτων των λουτρών Θέρμης και τις υπάρχουσες λουτρικές εγκαταστάσεις.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, δεν αποδέχθηκε την πρόταση του συλλόγου για την παραχώρηση χώρου σε περίπτερο της Νέας Παραλίας για την ανάδειξή του σε σημείο προβολής του θεραπευτικού τουρισμού. Ούτε και η πρόταση για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Παίδων στα λουτρά έγινε αποδεκτή.