26 Μάρτιος 2019, 18:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2019, 17:28

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Προσφυγιά, η πληγή των λαών», αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Προσφυγιά, η πληγή των λαών», αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»)
  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Προσφυγιά, η πληγή των λαών», αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων
    Έργα των παιδιών που έλαβαν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής (φω.: Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»)
  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Προσφυγιά, η πληγή των λαών», αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης πρωτότυπων εικαστικών έργων της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart» με τίτλο «Προσφυγιά, η πληγή των λαών», που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» στο φουαγέ του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και θα διαρκέσει έως και τις 5 Απριλίου.

Κατά την τελετή των εγκαινίων η πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδώρα Κερογλίδου και ο εκπρόσωπος της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart» Νάσος Χαλκίδης μίλησαν στο κοινό για τη Γενοκτονία των Ποντίων, καθώς και για το συναίσθημα των προσφύγων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες.

Η χορευτική ομάδα «RedNation» της σχολής χορού Pro Dancers Studio της Βερονίκης Τσουγκράνη με τους ήχους της ποντιακής λύρας του χοροδιδάσκαλου και λυράρη Θωμά Μπαϊραχτάρη έκαναν το κοινό να βιώσει τα συναισθήματα του κυνηγημένου πρόσφυγα. Ακολούθησαν παιδιά και έφηβοι του Συλλόγου που ερμήνευσαν τραγούδια προσφυγιάς συγκινώντας τους πάντες.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής ΚΚΕ Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής, δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

  • Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 09:00-20:00. Ξεναγήσεις σχολείων τις καθημερινές κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 6983434696 και 6932220709. Μέλη του Συλλόγου θα βρίσκονται τις καθημερινές στο χώρο της έκθεσης από τις 10:00 έως τις 14:00. Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες 10:00-20:00.
Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ22
ΜΑΡΤΙΟΣ
2019