26 Μάρτιος 2019, 17:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2019, 16:50

Όλα εντάξει στη Γερμανία μετά τις προειδοποιήσεις για βόμβες σε έξι πόλεις

  • Όλα εντάξει στη Γερμανία μετά τις προειδοποιήσεις για βόμβες σε έξι πόλεις
    Αστυνομικοί φρουρούν το δημαρχείο του Τσέμνιτς στη Γερμανία (φωτ.: EPA / Filip Singer)

Λήξη συναγερμού σήμαναν οι γερμανικές Αρχές για τα έξι Δημαρχεία, τα οποία εκκενώθηκαν νωρίτερα σήμερα έπειτα από απειλή για βόμβα. Στα δημαρχεία του Άουγκσμπουργκ, του Γκέτινγκεν, του Καϊζερσλάουτερν, του Κέμνιτς, του Νόινκίρχεν και του Ρέντσμπουργκ είχαν σταλεί από τη νύχτα ανώνυμα ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία γινόταν λόγος για βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στα κτήρια.

Οι τοπικές Αρχές εκκένωσαν άμεσα τα κτήρια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο Άουγκσμπουργκ, χρειάστηκε να αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή, καθώς από το ίδιο σημείο περνά η γραμμή του τραμ.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία τους, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες και σε καμία περίπτωση δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.


(Φωτ.: EPA / Annette Zoepf)

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιστατικά απειλών για βόμβα προς πολιτικούς, δικαστές και δημόσιες υπηρεσίες, προερχόμενες κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Οι αστυνομικές Αρχές δεν ήταν ωστόσο ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν εάν και οι σημερινές απειλές προέρχονται από τις ίδιες ομάδες.


(Φωτ.: EPA / Filip Singer)