24 Φεβρουάριος 2014, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:40

Δεκάδες Πόντιοι χορευτές στην εκδήλωση «Χορεύουμε για τη ζωή». Βίντεο

  • Δεκάδες Πόντιοι χορευτές στην εκδήλωση «Χορεύουμε για τη ζωή». Βίντεο

Δεκάδες Πόντιοι χορευτές στην εκδήλωση «Χορεύουμε για τη ζωή». Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Για δέκατη συνεχή χρονιά η μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση «Χορεύουμε για τη ζωή» αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, απόδειξη η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. με αρκετούς όρθιους να παρακολουθούν τις εμφανίσεις των χορευτικών εως το τέλος!

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε
η φιλανθρωπική εκδήλωση «Χορεύουμε για τη ζωή», στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή πολλών παραδοσιακών συλλόγων, τετρακοσίων πενήντα χορευτών - μουσικών και πλήθος κόσμου.

Συνεχίζοντας την μακρά παράδοση δέκα χρόνων, η διοργάνωση αυτή παρουσιάζει στο κοινό, χορευτικές ομάδες και συγκροτήματα σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σκοπό έχει να μεταδώσει την αγάπη για τον χορό και την ζωή καθώς, όλοι μαζί, χορευτές και κοινό, βοηθούν με αυτή την δράση στην ενίσχυση ενός συλλόγου ή φορέα. Φέτος, τα έσοδα θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό σύνδεσμο «Πνοή ζωής για τα παιδιά» ο οποίος φροντίζει με κάθε τρόπο παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Όταν το 2005 οργανώθηκε για πρώτη φορά το «Χορεύουμε για την ζωή», τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στάλθηκαν στους «Γιατρούς του κόσμου» που βοήθησαν εντυπωσιακά και συγκινητικά τους πληγέντες από το καταστροφικό τσουνάμι. Με τα χέρια σφιχτά πιασμένα σε κύκλο, συνεχίζουμε να χορεύουμε με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη, την έμπρακτη συμπαράσταση και την μεταξύ μας ευαισθητοποίηση για να αλλάξουμε το αύριο όλων μας.

Η φετινή εκδήλωση «Χορεύουμε για τη ζωή» είχε επετειακό χαρακτήρα. Συμμετείχαν, η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροστάτες» παρουσιάζοντας το έθιμο του Μπέη, το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος» με χορούς από τον Πόντο, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή των Μεγάρων και η Καλλιτεχνική ομάδα «Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαίδη με χορούς από τον Πόντο. Ξεχωριστά αναφέρουμε το χορευτικό συγκρότημα «Associazone Culturale”, από την Ιταλία το οποίο θα συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσιάζοντας χορούς από τα ελληνικά νησιά!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του άρθρου.


Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Gallery