26 Μάρτιος 2019, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2019, 12:54

Δολοφονία στην Κόρινθο: Σοβαρά επεισόδια από Ρομά

Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου με πρωταγωνιστές Ρομά οι οποίοι κυριολεκτικά επιτέθηκαν σε συγγενείς και φίλους του 35χρονου που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν 52χρονο που μπήκε στην αυλή του επιχειρώντας να κλέψει κότες. Οι Ρομά εκσφενδόνιζαν για ώρα αντικείμενα και με το που έφτασαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τράπηκαν σε φυγή. Κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να εισβάλουν στα δικαστήρια προκειμένου να βρουν τον δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι τα επεισόδια ήταν σε διαφορετικά σημεία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολο το έργο των αστυνομικών.

Οι συγγενείς του δράστη υποστηρίζουν ότι ο 35χρονος βρισκόταν σε άμυνα, ότι φοβήθηκε για την ασφάλεια της οικογένειάς του, ότι πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και ότι το θύμα του επιτέθηκε. Από την άλλη, οι συγγενείς του 52χρονου Ρομά εμφανίζονται οργισμένοι και τονίζουν ότι άνοιξε πυρ εναντίον κάποιου που προσπάθησε να κλέψει κότες για να ταΐσει τα έξι παιδιά του. Η δολοφονία έγινε την Κυριακή στον Σολομό Κορίνθου και μόλις ο 35χρονος συνειδητοποίησε τι έκανε προσπάθησε να εξαφανίσει τη σορό σε ένα λατομείο.

Το χρονικό
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το απόγευμα της Κυριακής ο 52χρονος μαζί με έναν 54χρονο μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και κατευθύνθηκαν στο κοτέτσι. Τα σκυλιά του ιδιοκτήτη, όμως, άρχισαν να γαβγίζουν και έτσι εκείνος βγήκε με την κυνηγετική καραμπίνα και άνοιξε πυρ.

Οι Ρομά ήταν αυτοί που πήγαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταγγείλουν τη δολοφονία και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες που οδήγησαν στον 35χρονο. Τη σορό την αναζητούσαν όλο το βράδυ και τελικά την εντόπισαν στο λατομείο.

Οι κάτοικοι του Σολομού καταγγέλλουν ότι πολύ συχνά οι Ρομά μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών και κλέβουν γεωργικά μηχανήματα και ζώα, ενώ αρκετές φορές μπαίνουν και μέσα στα σπίτια. Ο 35χρονος δράστης είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενώ το θύμα έχει έξι παιδιά και ποινικό μητρώο για χρήση ναρκωτικών και κλοπές.