26 Μάρτιος 2019, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2019, 19:53

Άγημα Ποντίων προπορευόταν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης τιμής ένεκεν στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία (βίντεο)

  • Άγημα Ποντίων προπορευόταν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης τιμής ένεκεν στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία (βίντεο)
    (Φωτ.: Βούλα Πατουλίδου)

Με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 προπορευόταν, τιμής ένεκεν για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, άγημα 40 ένστολων νέων και νεανίδων από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τις ομοσπονδίες που εκπροσωπούν το σύνολο των Ποντίων της πόλης.

Σε σχετική ανάρτησή της στο facebook η Βούλα Πατουλίδου αναφέρει: «Αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

»Σήμερα, που τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται και πάλι σε επικίνδυνο σημείο καμπής, με τη Συμφωνία των Πρεσπών να τρομάζει και να προκαλεί, και τη λαιμαργία των γειτόνων μας δυτικά και ανατολικά των συνόρων μας να φουντώνει, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων επιβάλλεται, όχι τιμωρητικά, αλλά για την αποκατάσταση της μνήμης χιλιάδων αθώων συμπατριωτών μας και ως εξιλέωση των ενόχων. Τα δίκαια της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα!».