26 Μάρτιος 2019, 00:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάρτιος 2019, 00:29

Πρώτη κατοικία: Χωρίς απόφαση το EuroWorking Group

  • Πρώτη κατοικία: Χωρίς απόφαση το EuroWorking Group
    (Φωτ.: Council of the European Union / Facebook)

Χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του περίπου 1 δισ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το δημόσιο χρέος ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο EuroWorking Group για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ευρωζώνη.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές, οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν ολοκληρωθεί με θετική έκβαση μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου. Η Γερμανία και η Ολλανδία είναι οι χώρες που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις, κρατώντας αρκετά σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση που το Eurogroup της 5ης Απριλίου δεν ανάψει το πράσινο φως για την δόση του 1 δισ. ευρώ, η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει τη Σύνοδο της 16ης Μαΐου. Ωστόσο, το σενάριο εκταμίευσης και των δύο μαζί (970 εκατ. ευρώ + 647 εκατ. ευρώ = 1,617 δισ. ευρώ) από τη δεύτερη και τρίτη αξιολόγηση, στο Eurogroup της 13ης Ιουνίου, έχει αρχίσει πλέον να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.