25 Μάρτιος 2019, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2019, 22:54

Βενεζουέλα: Στο σκοτάδι το Καράκας και μεγάλο τμήμα της χώρας

  • Βενεζουέλα: Στο σκοτάδι το Καράκας και μεγάλο τμήμα της χώρας
    (Φωτ.: 24horas.cl)

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πολλές συνοικίες του Καράκας, καθώς και μεγάλο τμήμα ολόκληρης της Βενεζουέλας, μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, δύο εβδομάδες μετά το γιγαντιαίο μπλακάουτ της 7ης Μαρτίου που παρέλυσε τη χώρα.

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση άρχισαν να καταγράφονται από τις 13:20 τοπική ώρα (19:20 ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές συνοικίες του Καράκας και στο κέντρο, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες και πολλά υπουργεία.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο υπόγειος του Καράκας θα κλείσει. Επιπλέον, οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμος έχουν σβήσει, ενώ τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το ίντερνετ έχουν «πέσει». Όπως μεταδίδει το AFP, καταστήματα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας άρχισαν επίσης να κλείνουν.

Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters αναφέρουν ότι πολιτείες στη δυτική Βενεζουέλα δεν έχουν ρεύμα, όπως και η περιοχή στα σύνορα με την Κολομβία, ωστόσο ηλεκτροδότηση υπάρχει στη Γκουαγιάνα Σίτι, στο νότιο τμήμα της χώρας και σε τμήματα της Βαλένσια, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Σε άλλες πόλεις, όπως την πετρελαϊκή πρωτεύουσα Μαρακαΐμπο, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για «ασταθή» ηλεκτροδότηση, καθώς το φως «σβήνει και επανέρχεται». Οι χρήστες του Twitter χρησιμοποιούν το hashtag #Sinluz (χωρίς φως) για να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους και τις Αρχές για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περιοχές τους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.