25 Μάρτιος 2019, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2019, 20:09

Βρετανία: Αεροπλάνο της British Airways προσγειώθηκε στο Εδιμβούργο... κατά λάθος

  • Βρετανία: Αεροπλάνο της British Airways προσγειώθηκε στο Εδιμβούργο... κατά λάθος
    (Φωτ.: EPA / Andy Rain)

Νόμιζαν ότι πήγαιναν στο Ντίσελντορφ, αλλά τελικά προσγειώθηκαν στο Εδιμβούργο. Ο λόγος για τους επιβάτες πτήσης της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways, οι οποίοι αναχώρησαν με την πτήση τους για τη γερμανική πόλη, αλλά βρέθηκαν στο Εδιμβούργο, σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση και μάλιστα τουλάχιστον 800 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό τους!

Οι επιβάτες του αεροπλάνου αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στη διαδικασία προσγείωσης στη σκοτσέζικη πόλη.

Το αεροπλάνο έκανε ανεφοδιασμό καυσίμων και ξεκίνησε ξανά, αυτή τη φορά με προορισμό το Ντίσελντορφ, όπου προσγειώθηκε με καθυστέρηση άνω των τριών ωρών. «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε με την εταιρεία WDL Aviation, που πραγματοποίησε αυτήν την πτήση για λογαριασμό της British Airways, ώστε να καθορίσουμε τον λόγο για τον οποίο κατατέθηκε λάθος σχέδιο πτήσης», είπε ένας εκπρόσωπος Τύπου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών στο BBC, η αναμονή στο Εδιμβούργο ήταν «αποκαρδιωτική. Οι τουαλέτες ήταν κλειδωμένες και δεν παρείχαν στους επιβάτες ούτε ένα γεύμα».