25 Μάρτιος 2019, 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2019, 19:03

Brexit: Καμία ένδειξη για τρίτη ψηφοφορία στο υπουργικό συμβούλιο

  • Brexit: Καμία ένδειξη για τρίτη ψηφοφορία στο υπουργικό συμβούλιο
    Η Τερέζα Μέι έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ (φωτ.: EPA / Will Oliver)

Καμία ένδειξη για το πότε θα υπάρξει μια τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη συμφωνία αποχώρησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δεν δόθηκε από το No 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, το οποίο ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός θα φέρει τη συμφωνία μόνο εάν πιστεύει ότι θα έχει πιθανότητες να εγκριθεί.

Η Τερέζα Μέι είχε επικοινωνία με την επικεφαλής του βορειο-ιρλανδικού κόμματος DUP Άρλιν Φόστερ, σε μια προσπάθεια να μεταπείσει το κόμμα και να στηρίξει τη συμφωνία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή.

Σε σημερινή ενημέρωση, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο δεν τέθηκε από τα μέλη του το θέμα της παραίτησης της πρωθυπουργού, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν ενδεικτικές ψηφοφορίες που θα αναδείξουν την πλειοψηφία υπέρ μιας πρότασης για το Brexit στη Βουλή, όπως προβλέπει η τροπολογία του βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος Όλιβερ Λέτουιν, απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και το περιεχόμενο της δήλωσης που θα κάνει αργότερα στη Βουλή η Τερέζα Μέι.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.