25 Μάρτιος 2019, 15:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2019, 15:28

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία

  • Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία
    Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Αγρίνιο με θέμα «Η συμβολή της οικογενείας Υψηλάντη στην Ελληνική Επανασταση»
  • Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία 2

Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια (1919-2019) που συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η εκδήλωση, που είχε θέμα «Η συμβολή της οικογενείας Υψηλάντη στην Ελληνική Επανάσταση» και πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (23/3) στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Κων/νου στο Αγρίνιο, διοργανώθηκε –όπως υπογραμμίζει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του– με σκοπό «όχι μόνο για να τιμήσουμε τα 353.000 θύματα, αλλά και για να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της μνήμης».

Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» επισημαίνει ότι η επιλογή της χρονικής στιγμής για την πρώτη εκδήλωση, που γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, δεν ήταν διόλου τυχαία. Είχε εντελώς συμβολικό χαρακτήρα και στόχος της ήταν να συνδεθεί με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, συγκινητική ήταν η παρουσία του κόσμου που γέμισε την αίθουσα, δείχνοντας ευαισθησία και αγάπη προς τον σύλλογο. Η βραδιά έκλεισε με ακριτικά τραγούδια από το εφηβικό τμήμα του συλλόγου και την Βάσω Αθανασάκη, υπό τους ήχους ποντιακών λυρών από το τμήμα εκμάθησης του συλλόγου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Βασίλειος Ζαγκότας, ο Χαρίλαος Σανδαλίδης και η Θεοδώρα Λιάγκα η οποία τους συνέδραμε με αποσπάσματα που διάβασε. Συνεχίζουμε με το «καλαθόπον της αγάπης και βοήθειας» για το «Χαμόγελο του Παιδιού», υπογραμμίζει ο «Δ. Ψαθάς» κλείνοντας την ανακοίνωση.

  • Φωτογραφίες, βίντεο: Facebook / Σύλλογος Δ.Ψαθάς.