23 Φεβρουάριος 2014, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτώβριος 2014, 17:23

Ποντιακά πισία σκέτη γλύκα

  • Ποντιακά πισία σκέτη γλύκα

Το pontos-news.gr σάς προτείνει τα ποντιακά πισία στην γλυκιά τους εκδοχή.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • λίγο ξίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. περίπου αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και το γάλα χλιαρό.
  2. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
  3. Φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη για 20΄ σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι για τηγάνισμα κι όταν κάψει ρίχνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
  7. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με μέλι και κανέλλα.

Καλή σας απόλαυση!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr