23 Μάρτιος 2019, 19:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2019, 18:44

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου

  • Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών / Χρήστος Μπόνης))

Στην ενότητα της Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου, υπογραμμίζοντας ότι ο Σταυρός και η Ανάσταση ειναι η ελπιδα για κάθε χριστιανό.

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο, παρουσία δεκάδων αρχιερέων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Σιάτιστας, αλλά και της Καστοριάς, κληρικών και λαϊκών. Μετά τον χειροτονητήριο λόγο του νέου μητροπολίτη ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας της Εκκλησίας, τονίζοντας πως «η ενότητα είναι η δύναμη της Εκκλησίας» και με την ενότητά της αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία.

Κάλεσε τον νέο μητροπολίτη να είναι η πορεία του Σταυροαναστάσιμη και να έχει πάντοτε σφραγίδα τον Σταυρό και την Ανάσταση. «Η εποχή μας έχει ανάγκη επανακατηχήσεως. Χρειάζεται τον Λόγο, την μυστηριακή και την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τον Θεό που να μην περνά από τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. Μιλώντας για την ιστορική Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ζήτησε από τον νέο ποιμενάρχη να αγαπήσει τον λαό που πάει να διακονήσει, «έναν λαό που φυλά θερμοπύλες, που αγωνίζεται» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

  • Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών / Μάκης Αδαμόπουλος.