23 Μάρτιος 2019, 16:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάρτιος 2019, 16:42

Έγκλημα στο Ελληνικό: Πειθαρχικές διαδικασίες για τον οδηγό ταξί

  • Έγκλημα στο Ελληνικό: Πειθαρχικές διαδικασίες για τον οδηγό ταξί
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για πειθαρχικό έλεγχο κατά του επαγγελματία οδηγού που αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα που δέχθηκε πυροβολισμούς από τον σύζυγό της την Πέμπτη στο Ελληνικό. 

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια επισημαίνει πως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος σχετικά με την ανθρώπινη τραγωδία στο Ελληνικό, και την περιγραφόμενη αντίδραση του οδηγού ταξί, στον οποίο απευθύνθηκε η άτυχη γυναίκα, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής ζήτησε με έγγραφό της από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητας του εν λόγω οδηγού προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

Επίσης, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) εισηγείται την αφαίρεση της ειδικής άδειας του οδηγού από το υπουργείο Μεταφορών και την αποπομπή του από τον κλάδο. Το ΣΑΤΑ «καταδικάζει την συμπεριφορά του ταξιτζή και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη. Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.