22 Μάρτιος 2019, 17:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2019, 17:19

Αποστολάκης: Οι δηλώσεις Ακάρ δεν βασίζονται στη λογική

  • Αποστολάκης: Οι δηλώσεις Ακάρ δεν βασίζονται στη λογική
    Από αριστερά: Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίκος Παππάς και Χρήστος Χριστοδούλου, αρχηγός ΓΕΕΘΑ (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας)

Αυστηρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομόλόγου του Χουλουσί Ακάρ. Ο ΥΕΘΑ σημείωσε πως ξαφνιάστηκε από τη δήλωση Ακάρ και κάλεσε την Τουρκία να σοβαρευτεί και να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευαγ. Αποστολάκη, στο περιθώριο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έχει ως εξής: «Όπως βλέπετε οι δηλώσεις του κ. Ακάρ από την απέναντι πλευρά, παρόλο που βρισκόμαστε σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι αγωνιζόμαστε και οι δύο να βρούμε να τρόπους να χαμηλώσει η ένταση και να νιώθει ο κόσμος περισσότερο ασφαλής, μας ξαφνιάζουν κάθε φορά με κάτι καινούργιο, με πράγματα, που όπως καταλαβαίνουν όλοι, δεν βασίζονται σε καμία λογική. Η αρχή της Ελλάδας είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφώσει μέχρι σήμερα τη συμβίωση των δύο λαών, βασισμένα στον αμοιβαίο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κάθε κράτους. Δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα και βάση σε τέτοιου είδους δηλώσεις που δεν βασίζονται σε καμία λογική. Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν και να μην πετάνε ρουκέτες για δημιουργία εντυπώσεων».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να ανανεώσει τη σύμβαση με τον Hellas Sat, και έτσι η χώρα να μην χάσει την τροχιακή της θέση στο διάστημα, αλλά να αποκτήσει τριπλάσιους αναμεταδότες. «Κομμάτι αυτών των υποδομών θα χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η κυβέρνηση για τις ασφαλείς τους επικοινωνίες. Επικοινωνίες σύγχρονες και με τη δυνατότητα μετάδοσης πολύ μεγάλου όγκου δεδομένων» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα ο Ν. Παππάς υπογράμμισε πως η συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ επεκτείνεται και στον τομέα της κυβερνοασφάλειας της χώρας όπου το ΥΠΕΘΑ αποκτά έναν κομβικό ρόλο. Τέλος, δήλωσε πως θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο υπουργείων για τον καθορισμό των προδιαγραφών, που θα έχει η πλήρη συστοιχία μικροδορυφόρων, τους οποίους θα κατασκευάσει η Ελλάδα με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.