22 Μάρτιος 2019, 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2019, 13:43

Μαθητές του Λυκείου Μονάχου τίμησαν τον σπουδαίο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

  • Μαθητές του Λυκείου Μονάχου τίμησαν τον σπουδαίο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή
    (Φωτ.: doryforos.org)
  • Μαθητές του Λυκείου Μονάχου τίμησαν τον σπουδαίο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

Μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου επισκέφτηκαν την Τρίτη 19 Μαρτίου σημεία που σημάδεψαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ο οποίος έζησε στο Μόναχο και δίδαξε στο πανεπιστήμιο της πόλης. Η φήμη του ως εξαίρετου μαθηματικού απλώθηκε σε όλο τον κόσμο και έτυχε μεγάλης εκτίμησης και θαυμασμού από διακεκριμένους επιστήμονες διεθνώς και ιδιαίτερα από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Το Λύκειο Μονάχου, με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των καθηγητών του εκπαιδευτικού ιδρύματος, πήρε το όνομά του.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της μετονομασίας του Λυκείου και της προσεχούς μεταφοράς του ιωνικού κίονα από τον τάφο του Καραθεοδωρή στο προαύλιο του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου, 25 μαθήτριες και μαθητές από τη Β΄ και Γ΄ τάξη του Λυκείου Μονάχου πραγματοποίησαν πορεία μνήμης και τιμής στον μεγάλο μαθηματικό σε τρεις τόπους και χώρους που σχετίζονται με το πρόσωπό του.


Οι μαθητές στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Μονάχου που φέρει το όνομα του μαθηματικού (φωτ.: doryforos.org)

Αρχικά επισκέφθηκαν, συνοδεία καθηγητών τους, τον τάφο του, και παρακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση. Αργότερα κατευθύνθηκαν την εκκλησία Σαλβατόρ Κίρχε όπου ο Καραθεοδωρή υπήρξε εκκλησιαστικός επίτροπος, και αργότερα το Πανεπιστήμιο Μονάχου όπου ενημερώθηκαν για το σπουδαίο επιστημονικό έργο του.

  • Με πληροφορίες από το doryforos.org.