22 Μάρτιος 2019, 20:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάρτιος 2019, 19:13

Αυστραλοί εφοριακοί παρακολουθούν μαθήματα υποκριτικής για να γίνουν καλύτεροι!

  • Αυστραλοί εφοριακοί παρακολουθούν μαθήματα υποκριτικής για να γίνουν καλύτεροι!
    (Φωτ.: Aude Vanlathem / commons.wikimedia.org)

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Μελ Γκίμπσον διδάχθηκαν την τέχνη της υποκριτικής στη δραματική σχολή με το μεγαλύτερο κύρος στην Αυστραλία, το Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης (NIDA). Παραδόξως, το ίδιο συμβαίνει και με την Αρχή Ελέγχου της Οικονομίας της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, η Εποπτική Ρυθμιστική Αρχή της Αυστραλίας (APRA) δαπανά περίπου 500.000 δολ. Αυστραλίας για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τρία συμβόλαια ύψους 430.000 δολ. Αυστραλίας, τα έξοδα αφορούν, μεταξύ άλλων, εκπαίδευση και σεμινάρια επιμόρφωσης και καθοδήγησης στα οποία συμμετέχει το προσωπικό της APRA. Η Αρχή, που αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία με τα ΜΜΕ και εποπτεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των βασικών οργανισμών όπως οι τράπεζες, τα υπερταμεία και τα ασφαλιστικά ιδρύματα, δεν διστάζει να ζητήσει εξωτερική βοήθεια.

«Θέλουμε οι ελεγκτές μας να είναι επαγγελματίες και να είναι σε θέση να παρουσιάζονται με επαγγελματικό τρόπο στον κόσμο», ανέφερε εκπρόσωπος της Αρχής στο ABC.

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα αυτόν προέρχονται από νομικό υπόβαθρο, ή έχουν σπουδάσει οικονομικά ή λογιστικά κι έτσι δεν έχουν τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να μιλούν σε δημόσια φόρα, να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ ή να έχουν άνεση στην επικοινωνία με εταιρείες και συμβούλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της APRA, και τα 682 μέλη του προσωπικού της μπορούν να συμμετάσχουν σε μαθήματα καλλιέργειας δεξιοτήτων που διοργανώνονται από το NIDA.

«Τα στελέχη της APRA συμμετέχουν συχνά σε εκδηλώσεις και συνέδρια για ομιλίες και παρουσιάσεις ή συμμετέχουν σε συζητήσεις και γνωστοποιούν τις εξελίξεις στον κλάδο στους ενδιαφερόμενους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Οι επόπτες της πρέπει επίσης να είναι σε θέση να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα με τις οντότητες που εποπτεύουν, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών και διοικητικών συμβούλων» αναφέρεται.

Τα σεμινάρια εταιρικής επίδοσης της NIDA αναπτύσσουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων στις παρουσιάσεις και τους δίνουν τα εργαλεία για να είναι περισσότερο πειστικοί και να εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Η εκπαιδεύτρια στην επικοινωνία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Μέλανι Σλέιντ δήλωσε ότι οι δεξιότητες στην παρουσίαση δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν καλύτερη επικοινωνία. «Δεν θέλουμε στην πραγματικότητα εκείνους που είναι επικεφαλής των ρυθμιστικών μας οργάνων να είναι μόνο σε θέση να παίζουν έναν ρόλο. Η κατάρτιση θα βοηθήσει, αλλά αν η APRA δείξει προθυμία να συμμετάσχει στη δημόσια συζήτηση θα πείσει τους φορολογούμενους ότι οι ρυθμιστικές Αρχές λειτουργούν αποτελεσματικά», πρόσθεσε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ.